Opšti uslovi poslovanja

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Ovde možete preuzeti:

UGOVOR O PRODAJI NA DALJINU PUTEM ELEKTRONSKE PRODAVNICE DIM TRADE DOO

LIČNA KARTA Dim trade doo

DIM TRADE D.O.O.

Adresa:ZEMUNSKA 29

Mesto: BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)

Opština:Novi Beograd

E-pošta: office@dimtrade.rs

Telefon:  011/ 21 66 465

Šifra delatnosti: 4673

Delatnost: Trgovina na veliko drvetom, građevinskim materija

Banka:Komercijalna banka A.D.- Beograd

Račun:205-0000000002308-51

Status:uključen

Matični broj:17062115

Poreski broj:100424609

Datum otvaranja:11.12.2002.

PEPDV:135166896

Opšti uslovi poslovanja online prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje DIM TRADE d.o.o. Beograd (u daljem tekstu Prodavac). Opšti uslovi poslovanja Dim trade online prodavnice definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja.

Dim trade Elektronska prodavnica je informacijski sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Njime upravlja kompanija Dim trade d.o.o. Beograd. Korisnik je osoba koja koristi naš sistem, odnosno kupac u Dim trade Elektronskoj prodavnici.

Odnos Dim trade doo online prodavnice i kupca regulisana je međusobnim obavezama kupovine preko Dim trade Elektronske prodavnice, a u skladu sa opštim uslovima.

Svaki korisnik usluge Dim trade Elektronske prodavnice ima korisničko ime i lozinku koji mu služe za prijavu. Lozinka je tajna i poznata samo korisniku koji je formira samostalno prilikom popunjavanja pristupne elektronske forme na web stranici Prodavca. Korisnik je dužan da vodi računa da njegovo ime i lozinku koristi samo on, ili lice ovlašćeno da postupa u njegovo ime.

Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Dim trade online prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i kupca.

Cene u online prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Zadržavamo pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Cene su važeće u slučaju plaćanja predviđenim načinima plaćanja i prema uslovima navedenim iznad. Navedene cene važe samo za kupovinu u Dim trade doo online prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u prodajnim objektima Dim trade doo..

Uprkos značajnim naporima da se obezbede ažurni i tačni podaci, moguće je da se potkrade neispravna cena. U tom slučaju, kao i u slučaju da se cena promeni tokom izdavanja porudžbine, prodavac će kupcu omogućiti da odustane od kupovine i ponuditi mu drugo rešenje na obostrano zadovoljstvo.

Pravo na otkazivanje kupovine i vraćanje robe

Obrazac za odustajanje od kupovine, možete preuzeti ovde.(link ka PDF obrascu)

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od isporuke robe, prodavcu pismeno javi odustajanje od porudžbine i to na elektronsku adresu: office@dimtrade.rs. Potrošač može popuniti obrazac za raskid ugovora.

Potrošač je u obavezi da posle toga robu vrati prodavcu najkasnije 14 dana od pismenog obaveštenja. Za vraćenu robu mora postojati račun kojim kupac dokazuje kupovinu u online prodavnici Dim trade doo. Neposredne troškove vraćanja robe pokriva kupac ako nije vratio robu u predviđenom roku od 14 dana od datuma podnošenja obrasca o otkazivanju kupovine i ako nije započeo postupak vraćanja robe i o tome obavestio prodavca u roku od predviđenih 14 dana. Prodavac vraća celokupnu plaćenu sumu za proizvod, odmah ako je moguće, a najkasnije u roku od 30 dana posle prijema poruke o odustajanju od porudžbine.

Kupac mora da vrati robu u njemu najbliži Dim trade doo prodajni objekat.

Žalbe i sporovi

Prodavac poštuje postojeći Zakon o zaštiti potrošača. Žalbe i reklamacije korisnici mogu da pošalju na elektronsku adresu: office@dimtrade.rs, ili klasičnom poštom na adresu:

Dim trade doo

Zemunska 29

11070 Novi Beograd

Prodavac će u roku od pet radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti korisniku, odnosno kupcu, koliko dugo će biti razmatrana i redovno ga obaveštavati o statusu postupka. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

Ukoliko se ne postigne dogovor između Prodavca i potrošača, Zakonom o zaštiti potrošača je predviđena mogućnost vansudskog rešavanja sporova.

Ovde možete preuzeti  IZJAVU O ODUSTANKU OD UGOVORA

Kako kupiti

Kupovina na našem sajtu je omogućena registrovanim i neregistrovanim kupcima. Da biste se registrovali, potrebno je da popunite polja na strani REGISTRACIJA (napraviti da REGISTRACIJA bude link ka https://www.dimtrade.rs/moj-nalog/), a zatim pratite uputstva koja su vam stigla na e-mail adresu koju ste ostavili.

Proces kupovine

Kada pronađete proizvod(e) koji želite, potrebno je da odaberete količinu i kliknete na dugme DODAJ U KORPU.

Kada ste završili sa odabirom, klikom na MOJA KORPA u gornjem desnom uglu otvara se stranica sa pregledom svih poručenih proizvoda i poljima koje je potrebno da popunite, kako bi pošiljka stigla na željenu adresu.

Ukoliko imate neku napomenu, možete je upisati u polje namenjeno za komentar.

Klikom na dugme POTVRDI potvrđujete da se slažete sa uslovima kupovine, a vaša porudžbina ulazi u proceduru obrade. Na E-mail koji ste upisali stići će vam potvrdni E-mail o uspešnoj kupovini, kao i sva obaveštenja o promeni statusa vaše porudžbine.

Želimo vam prijatnu kupovinu!